Picursztorik

Boldogok akik nem sóznak

Meg baromi éhesek is

2015. szeptember 16. - picursztorik

Ezúton is szeretném megköszönni a közétkeztetésért felelős okos, felnőtt embereknek, hogy vigyáznak a gyerekeink karcsú vonalaira. Tényleg nem tudtam már mihez is kezdjünk abban a rengeteg szabadidőben, ami, kb. 5 és 7 óra között a családi élet színtereként szolgál, de szerencsére lekötöm magam többfogásos menük készítésével, ahogy reggel is. Igaz ráérnék 6-kor kelni, de mennyivel jobb fél órával korábban, hogy sült, főtt, kiadós tápláló reggelit produkáljak. Fitten, frissen juhéjj.

A só ellenség. Száműzzük gyorsan mindenből. Bravó. Zseniális ötlet, kellett, mint zsebbe a hígsz@r.

Az egy dolog, hogy a gyerekeink úgy kollektíven alig esznek, mióta sószegény (mármint sómentes) kényszerdiétán vannak. De az is tuti, hogy lassan egy michelin-csillagos szakácsot kenterbe verek. (gyakorlatilag még én lehetek hálás tehát) Meg amúgy is. Ki nem szeret éjszaka főzni? Meg reggel? Meg úgy mindig mikor van egy kis ideje?

Ha a gyerek nem eszik, akkor ingerültebb, fáradékonyabb, nem tud koncentrálni és sok ingerült és nem koncentráló gyerek mellett bizony nem lennék az óvónők helyében. Meg szegények, hogy magyarázzák meg a gyerekeknek, hogy miért nincs semmi íze a kosztnak?

Mi lesz a következő? Fegyelmit kap az a gyerek, aki elkiáltja magát az oviudvaron, hogy "Sót vegyenek!!" ? Ráfogják, hogy dílerkedik. A Só című népmesét meg tilos lesz mesélni, mert felbújtásnak minősül.

Biztos jóóó sok egyetemet kellett végigkoptatni, azért hogy az illetékesek ilyen bölcs döntéseket hozzanak. Magyarázza már el valaki, miért kell ennyire hülyének lenni? Persze maradjak csendben, mert most már ingyen is van a hamika. Na, akkor ezt a reformot én inkább elcserélném pár tonna sóra, ha lehet.

Értem én, hogy nem gasztrotúrára visszük be őket az oviba, de azért én már a káposztás leves – sóskafőzelék kombót is eléggé övön alulinak tartom. Pláne só nélkül. Mindenesetre, ha innen nézzük, ne adjunk vörös húst, mert az méreg, a cukor hizlal, a szénhidrát a sátántól való, a hüvelyesek puffasztanak, a tojásra, tejre meg egy percre fordulsz el és hopp már allergiás is a gyerek.

Icipici figyelemfelkeltés gyanánt elmennék ebédelni a döntéshozó zsenikkel a Gundelbe vagy Alabárdosba, vagy valamelyik csóró sztékháuzba, ahol a sótlanul feltálalt ételek elé odatenném a fűszertartót. Amikor meg érte nyúlnak akkor egy olyan fél méteres vonalzóval osztaná Horváth Rozi néni a körmöst, „Nana, kis csibész…ejnye már a só nem egészséges, Te mondtad.”

Marhára remélem, hogy ez csak pillanatnyi elmezavar. Az összes ipari hulladékot áruló gyorséttermet szeretettel öleli keblére az ország, nyilván azok jóval egészségesebbek, mint a jó öreg nátrium-klorid.

P.S.: Most lett kész a paprikás csirke nokedlivel. Igen, most. Sül a rebarbarás pite. Reggelire meg tükörtojás lesz pirítóssal. Meg SÓVAL. Bibíí.

A bejegyzés trackback címe:

https://picursztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr137794156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D.e.k.o. 2015.09.18. 20:22:53

Én a suliba bevittem egy c-vitaminos dobozba egy halom sót, amire hatalmas piros betűkkel ráírtam, hogy "SÓSÓSÓ".
Csak az enyém, dugdosnom kell, mert mindenki ki van rá éhezve.
süti beállítások módosítása